WordPress is een populair pakket om goedkoop een website op het wereld wijde web te bouwen. Zeker als startende ondernemer is dit aantrekkelijk. Je kunt zonder extra kosten je website zelf bouwen in je eigen tempo. Daarnaast zijn er genoeg templates en plugins te vinden om de website naar je wens te maken.

Maar er zit in dit verhaal wel een addertje onder het groene gras. Waar veel gebruikers niet bij stil staan is de veiligheid van een WordPress website. Helaas kom ik nog regelmatig nieuwe klanten tegen die erachter gekomen zijn dat hun website gehackt is. 

Ondanks dat WordPress regelmatig kleine updates uitbrengt blijft het wel een opensource script. Iedereen kan namelijk het script lezen en de kwetsbaarheden vinden. Hierdoor komen hackers vaak best gemakkelijk binnen op je website. Daarnaast zijn er nog steeds veel gebruikers die door onwetendheid denken dat WordPress vanuit zichzelf al veilig genoeg is omdat het zichzelf juist vaak update. Mits dat goed ingesteld staat natuurlijk.

TIP 1:
Je kunt de versie van de WordPress die je gebruikt verbergen. Dit voorkomt namelijk dat een hacker precies weet welke versie je gebruikt en dus óók weet welke kwetsbaarheden die versie heeft en waar hij binnen kan komen.

TIP 2:
Maak een andere account voor de administrator die je meestal zelf bent. Als je deze laat bestaan staat de hacker al met 1-0 voor. Hij hoeft dan alleen nog maar jouw wachtwoord te raden

Ik kan maar een advies geven. Als je overweegt om een website te bouwen met WordPress is daar helemaal niets mis mee, maar vergeet de veiligheid van je website niet!

Natuurlijk heb ik naast het voorbeeld wat ik hierboven noem nog een hele lijst met aanpassingen die de veiligheid van je website verbeteren.

Hieronder vind je een (engelstalige) link hoe je verder de veiligheid van je WordPress website kan verbeteren. Indien je hulp nodig hebt neem dan contact met me op via het contact formulier

Hardening WordPress

Geef een antwoord